tirsdag 7. mai 2013

3 ting du må vite før du lager ostekake





Bente Grønnevik er utviklingsredaktør i Allers og var bare 18 år første gangen hun var i New York. Det første hun gjorde da hun satte føttene på Manhattan var å kjøpe kaken hun hadde hørt så mye om. New York cheese cake. Ett bit og du er hekta!


Sammen med ukebladet Allers og Aller forlag har hun nå samlet intet mindre enn 48 favoritter fra ostekakeverdenen til en lekker bok som er i salg i matbutikker og kiosker nå i den store kakebakemåneden. To av dem er av typen hun forelsket seg i The Big Apple.

GRATIS BOK? Det lille forlaget med det store hjertet er rause igjen!  Send mail til allerforlag@gmail.com med navn og adresse, så kanskje du blir en av dem som får en ostekakebok i posten uten å betale en krone.

- Min favorittoppskrift finner du på side 58! Mmm ... "Drømmen fra New York" er bare helt fantastisk. Den er alle ostekakers mor og himmelsk god. Vil du ha den litt lettere, anbefaler jeg kaken fra min andre yndlingsby, Trondheim. Fra en av byens koselige cafeer, Ni Muser, har Allers matekspert, Aase Dotterud, fått en fantastisk ostekake med smak av sitronsaft.


 3 triks som sikrer ostekakesuksessen:

Uansett hvilken oppskrift du velger å gå for er det tre ting du må huske på når du lager ostekake.


1. Pass på tempen! Hvis du lager ostekake som skal stekes, får den lett sprekker hvis du steker den for lenger, eller hvis temperaturen er for høy.


2. Mange har angst for gelélokk på ostekaker som skal kjøles ned. Våg deg utpå! Bare pass på at selve ostemassen har stivnet før du heller på geleen. Og at selve geleen lages på halv mengde vann.


3. Ikke glem at kiwi og ananas er geléfiender og hindrer den i å stivne. De kan selvfølgelig legges på etter at gelélokket er stivnet.

Vil du også bli nabolagets aller beste ostekakebaker? Kjøp boka som gjør det enkelt i matbutikken eller på kiosken. Du kan også kjøpe boken for 149 kroner på Allerbok. Hvis du abonnerer på Allers får du selvsagt spesialpris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar