tirsdag 19. februar 2013

Mmm .... deilig appelsinmarmelade!



 
Lilys blodappelsin- og amaromarmelade
8 faste blodappelsiner
2 sitroner
1,5 liter vann
Fire kopper smeltet, hvitt sukker
En halv kopp amaro (bittersøt, italiensk urtelikør)

  Skjær appelsinene og sitronene i tynne skiver (spar på saften som renner ut.)  Legg fruktskivene i en skål, dekk dem med vannet og la dem trekke over natten.

 Ha alt over i en stor kjele og kok opp forsiktig.  Skru ned varmen og la det putre i ca. 40 minutter, eller til skallet er mykt. Tilsett det varme sukkeret, rør til alt sukkeret er oppløst.  Skru opp varmen og kok til riktig konsistens*.

 Fjern fra varmen og rør inn amaroen. Øs marmeladen over i varme, steriliserte krukker. La marmeladen avkjøles før den forsegles.

* For å sjekke, rør godt i marmeladen med en tresleiv, ta den ut og la marmeladen avkjøle på tresleiven. Hold den horisontalt. Dersom det formes en fast dråpe, har den fått riktig konsistens.
 
Hvem er Lily? Les Lilys bok og finn ut! Boken kan kjøpes i kiosker og dagligvarebutikker over hele landet.
 
En liten smakebit fra boken:

Lily tok en bit av brødet sitt og så på ham mens hun tygde. Det flotte, svarte håret og den glatte huden. Men han trengte å slappe av.

«Jeg vet du allerede har spist», sa hun, «men jeg vil virkelig at du skal smake denne marmeladen. Det er en av mine suksesser; blodappelsin og amaro» ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar