tirsdag 12. november 2013

Ny bok i "Spinnesteinens løfte" ute nå

Ikke gå glipp av nest siste bok i den spennende serien om Maria av Rendall som er i salg nå! Har du ikke lest de første bøkene? Les første kapittel i bok 1 her.
 
Dette skjer i «Fortapt»:
Maria er på vei til Tofterøy. Hun vet ikke hva som venter henne der. Vil familen til Ivar ta imot henne, eller vil de sende henne bort? Hun vet at hun trenger Ivars hjelp, men vil han fortsatt være hennes venn?

Og hva er det som feiler henne egentlig? Hun er sikker på at hun er blitt syk.

         Alt syntes svart for Maria. Det eneste hun hadde ønsket seg, var å få gifte seg med mannen hennes hjerte – og skjebnen – hadde valgt. Ranald … Hun forsto nå at alt hadde vært forgjeves – han ville ikke ha henne. Til det hadde hun såret ham for dypt. Hun var alene i verden. Alene og fortapt …

LES OGSÅ: Slik skapte Torill serien om Maria

«Ranald!» hylte hun mot vinden, som rev og slet i hår og klær. «Hvordan kunne du gjøre dette mot meg? Jeg hater deg! Hører du? Jeg hater deg!» Men det var ikke sant. Det var ikke hat hun følte. Forbitrelse, ja. Men det var sorgen over tapet av hans kjærlighet som fikk henne til legge seg langflat ned i den kalde, våte lyngen og hulke. «Skal jeg aldri slippe straffen for min løgn?» vislet hun og gjemte hodet under armene.


Ranald er på jakt etter sjørøvere, men lykken står ham ikke bi. Han havner snart i en situasjon der han bare kan stole på seg selv. Det finnes ingen som kan redde ham. Bortkommen, og kanskje dødsdømt drømmer han om Maria.

Hun ropte på ham fra drømmenes fjerne verden. Han lengtet så inderlig etter henne. I en av drømmene hadde hun løpt ham i møte, livredd. En ulv løp etter henne med glefsende kjeft. Beistet nådde henne snart igjen, hugget etter beina hennes. Hun skrek. Ropte navnet hans. Han ville redde henne. Famlet etter sverdet som ikke var der, lette desperat etter pistolen som han hadde forlagt. En mørk stemme hveste i øret hans: «Du er fortapt, Ranald Sinclair!»

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar